Presentation Tillbaka

Spelledare är Sven-Åke Svensson som kommer från en spelmanssläkt i Lindome. Fadern och dennes bröder var Spelmän i Lindome, Dessutom fanns det i uppväxtåren flera gamla spelmän kvar i Lindome. Var bland annat med när Hällesåkers Spelmanslag bildades 1951. På det viset är han nu den ende kvarvarande Spelmannen i tradition i Lindome. Inte notkunnig, men skriver alla Arrangamang till Lommebôs repetoar. Har även skrivit om de gamla spelmännen, och tecknat ner dom flesta äldre låtar som fanns efter fadern och farbrodern i ett häfte "Spelmän och Låtar Från Lindome" med 70 låtar Lindomelåtar nedtecknade och inspelade. Häftet är slutsålt för närvarande.

 

Mölndals Stad består av 3st före detta kommuner, Lindome, Kållered och Mölndal ligger strax söder om Göteborg. Mölndals Stad har ca: 65.000 invånare i Västra Götaland. Kulturellt sett så ligger Kållered och Mölndal i landskapet Västergötland och Lindome som till ytan är störst i landskapet Halland. Lommebôs räknar Lindome som hemort.

Lommebôs består just nu av Ca:14 medlemmar. Vi träffas varannan måndagskväll jämna veckor och spelar folkmusik med tyngdpunkt på västsvenska låtar. Inlärning av nya låtar sker mestadels med gehörsmetoden.

 

Lommebôs 1999

I Inverness i Scotland 1996

 

Ideologi i Spelmanslaget kan sammanfattas i några punkter:

Spelmanslaget är en ideel förening

Alla som vill spela folkmusik på nyckelharpa är välkomna

Inlärning enligt gehör, noter och bandspelare andvändes, även IT-hjälpmedel.

Att spela skall vara roligt, det är bärande i spelmanslaget

Ingen kan för lite, för att vara med.

Vi har ofta spelutbyte med andra grupper, vi åker på andra spelmansstämmor och festivaler, även till andra länder som Norge och Danmark och Scotland.

Boka oss gärna, vi spelar till Kultisdans, underhållning i olika former, bröllop, servicehus, skjukhus, kyrkor m,m.

Kontaktpersoner

Ordf: Spelledare: Sven-Åke Svensson Nygårdsvägen 6 311 61 Ullared tfn: Mobil 0707-162246

Mail: ss.46@live.se

 

Sören Larsson Solhagsgatan 80

425 35 Hisingskärra Tel: 031-477328

Webbmaster Andrew Lovell. andrew (a) lovell . se